НЕМСКИТЕ ЕЗИКОВИ ДИПЛОМИ НА ВИПУСК 2018

БЯХА ВРЪЧЕНИ НЕМСКИТЕ ЕЗИКОВИ ДИПЛОМИ НА ВИПУСК 2018

 

        В деня на Европа – 9 май, 41 абитуриенти на ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ – Варна получиха своите немски езикови дипломи.  Гост на тържествена церемония беше г-н Недялко Неделчев – Почетен консул на Федерална република Германия и Франция. Радостта от успехите на възпитаниците на Пета езикова гимназия споделиха още техните учители и родители. Всички дванадесетокласници от групите за подготовка за Немска езикова диплома в гимназията успяха да покрият високите стандарти на изпитния формат.

        ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ – Варна е едно от 32-те училища в България и 1058-те в света, част от световната мрежа на ПАШ-училища (Pasch-Schulen). В тях се реализира програма с интензивна подготовка за получаване на Немска езикова диплома II. Престижният сертификат, който се получава след успешно положен изпит по основните езикови компетентности, се признава от всички висши учебни заведения в Германия, Австрия и Швейцария и отваря директно вратите на учениците към немскоезиковите програми в тях.

        Гимназията вече 20 години работи по програмата за подготовка на Немска езикова диплома. ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ се гордее с блестящите постиженията по немски език на своите ученици, които показват изключително високи резултати и заемат челни места на олимпиади и състезания.

        Снимки от събитието може да видите тук.

Administrator

Comments are closed.