Франкофонски конкурс на тема „Френски учени, чиито имена са дали наименования на мерни единици по физика“

На 28 март 2016 г. по случай месеца на франкофонията учителите, преподаващи физика и математика на френски език, организираха и проведоха конкурс за учениците от френските паралелки, на тема “Френски учени, чиито имена са дали наименования на мерни единици по физика“.

В конкурса взеха участие 4 екипа, които представиха презентациите си на френски език пред техни съученици и преподаватели.

Жури в състав: г-жа Димитричка Йорданова – преподавател по физика, председател, г-жа Илиана Конакчиева, преподавател по математика и г-жа Румяна Щъркова, преподавател по френски език, членове, оцениха кандидатите.

Сертификат за първо място получи Али Джан от 10 “Е“ клас, второто място зае Хаче от 9-ти “ж“ и трета награда получиха останалите участници – Анжелик, Силвия, Елина и Светослава от 10 “ж“ клас.

Гости на събитието бяха г-жа Галина Германова – директор на гимназията, преподавател по френски езика и изявен франкофон и г-н Ерик Перотел – аташе по сътрудничество в областта на френския език от представителството на Френския културен институт във Варна.

googlephotos

Comments are closed.