Франкофония 2017 в ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ – Варна

На 18 март на сцената на  клуб Vintage учениците от френската паралелка 9 ж клас – Деница Тачева, Ани Върбанова, Велина Шопова, Александра Първа, Йоанна Бориславова,Ралица Георгиева и Ясмин Насърредин с преподавател по френски език и класен ръководител Румяна Щъркова, изпълниха френски песни в рамките на събитието  L’après-midi jeunesse / Младежки следобед, организирано от Франкофонския център в града. Благодарим им за участието!

Снимки от събитието може да видите тук.

В състезанието Défi lecture „Предизвикателство за четене“, част от събитията, организирани от Френския културен институт в рамките на месеца на франкофонията, което се проведе на 17 март в 4 езикова гимназия, отборът на ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ представи достойно училището. Благодарим на Татяна Георгиева, Рая Райковска, Златина Димитрова от френската паралелка 10 ж клас и техният преподавател Гийом Малакиа.

Снимки от събитието може да видите тук.

По случай международния ден на франкофонията – 20 март,учениците от френските паралелки на ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ – Варна се включиха много активно в събитието „40 години след Преверт“, организирано в партньорство с Франкофонския център в града.

Снимки от събитието може да видите тук.

Administrator

Comments are closed.