Стипендия на „Кроношпан”

                   Възможност за един от Вашите ученици да придобие бакалавърска степен в САЩ, изцяло финансирана от Фондация „Кроношпан”.

 

        Стипендия „Кроношпан” е един от основните ангажименти на Фондация „Кроношпан“, чрез която предоставяме възможност на една млада надежда всяка година да придобие бакалавърска степен в Babson College, учебно заведение № 1 за предприемачество в Америка. Тъй като това е стипендия, съобразена с конкретни потребности, Фондация „Кроношпан” покрива всички разходи през четирите години на обучение, включително таксата за обучение, настаняването, учебниците, здравната застраховка и транспортните разходи до и от САЩ.

        Откакто стартира стипендиантската програма през 2011 г., имахме честта да изпратим седем блестящи и перспективни кандидати в Babson College – Клаудия Огрезеану (Румъния), Камил Алтинтасоглу (Румъния), Лизавета Литвинава (Беларус), Хай Питър Пам (Унгария), Даниел Гасперович (Полша), Анна Салтикова (Украйна) и Мартина Гарабедян (България).

        Фондация „Кроношпан” има удоволствието да предостави възможност на учениците от Вашето училище да кандидатстват по тази програма. Надяваме се да споделите ентусиазма ни и да популяризирате стипендиантската програма сред Вашата училищна общност.

        За да кандидатстват за стипендия (записване през есента на 2019 г.), учениците трябва да се регистрират на: scholarship.kronospanfoundation.org и да подадат онлайн своите заявления преди крайния срок – 29 септември, 2018 г.

        При попълването на заявление всеки кандидат трябва да предостави следните документи (написани или преведени на английски език):

– Автобиография

– Есе (есе от около 250 думи, което ще ни помогне да добием по-добра представа относно кандидата като личност)

– Академична справка от училището / справка за оценките в средата на учебната година

– Препоръка (от преподавател, съветник, работодател или наставник)

– Формуляр на „Кроношпан”

        Учениците, кандидатстващи за тази стипендия, трябва да демонстрират изключителни академични постижения, да са сред първенците на своя клас. Освен това е нужно да са заемали ръководни позиции и да са посветили време на развитието на техните общности. В рамките на този проект на стипендиантите ще се предлагат летни и зимни стажантски програми в „Кроношпан”, стартиращи след първата година и подготвящи съответния студент за постоянно работно място в рамките на компанията след приключването на обучението. „Кроношпан” и Babson College търсят силно мотивирани и предприемчиви млади хора, които ще бъдат вдъхновени от възможността да учат в едно от най-големите висши училища, център на блестящи студенти, и един ден да дадат своя положителен принос за общността си.

        Фондация „Кроношпан” е основана през 2011 г. от международния производител на дървесни плоскости „Кроношпан” (www.kronospan-worldwide.com). Нашата мисия, визия и ценности се коренят в основните принципи на компанията, акцентиращи върху реинвестирането на ресурси в местните общности и насърчаването на устойчивото развитие. Бихме искали да поставим специален акцент върху това, което считаме за  морални устои на едно здраво общество – защитата и опазването на природната среда, както и предоставянето на значими образователни възможности за децата, свързани с успешното им развитие в живота.

        Babson College (www.babson.edu) се намира в Уелсли, Масачузетс, само на 20 км от Бостън. Признат за един от водещите 20 учебни заведения в САЩ за бизнес специалности за 15 последователни години, приемът в колежа се осъществява по строги критерии, като се има предвид, че студентите тук са сред най-талантливите в света. Babson College подготвя лидери, от които най-много се нуждае светът: такива, които ясно виждат и умело управляват промените, осъзнават глобалните перспективи и мотивират екипи с една обща цел. Освен всичко останало, Babson получи следните награди: № 1 за предприемачество (US News), № 1 за ROI (PayScale), № 1 за най-добър колеж в САЩ (Money Magazine), № 1 за най-добро учебно заведение (U.S.News).

 

        За по-подробна информация относно програмата, моля посетете уеб сайта: www.kronospanfoundation.org или се свържете с нас по всяко време на имейл: scholarship@kronospanfoundation.org .

 

Местно лице за контакт и данни за контакт:

Велина Караниколова

Мениджър „Човешки Ресурси”

„Кроношпан България” ЕООД, гр. Бургас

056 805 299; hr@kronospan.bg

Administrator

Comments are closed.