Средношколски конкурс по превод за ученици от XI и XII клас

Нов български университет, департамент „Чужди езици и култури“, организира Средношколски конкурс по превод за ученици от XI и XII клас, който ще се проведе в неделя, 6 ноември 2022 г., от 10.30 ч. до 12.30 ч. в сградата на Университета. Конкурсът ще се състои в превод на кратки текстове на актуална тематика от и на български и чужд език (английски, немски, испански, френски, италиански или руски език).

Участниците, класирали се на първите три места по всеки, ще получат индивидуални парични награди. Предвидени са парични награди и за трите най-добре представили се училища, както и материални награди за останалите участници. Добре представилите се средношколци ще получат предимство при прием в програмите на департаменти „Чужди езици и култури” и „Нова българистика” (БП „Русистика”), ако изявят желание за това.

След конкурса ще имате възможност да разгледате университета и да се запознаете с условията за обучение и материалната база. По време на почерпката, на която са поканени всички участници и организатори, ще можете да поговорите неформално с преподавателите и студентите във филологическите програми на НБУ.

Така че не се колебайте и се регистрирайте за участие в конкурса на следния линк:

https://forms.gle/fFDLnZbLaqgvLGom6

Краен срок за регистрация 3 ноември 2022 г.

Награждаването на победителите в конкурса ще стане на 26 ноември 2022 г.

Administrator

Comments are closed.