Национален конкурс за коледна картичка „Весела Коледа за всички“

Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен, фирма „Сименс“, Сливенска Митрополия и вестник „Сливенско дело“, под почетния патронаж на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Йоаникий, имат удоволствието да оправят покана към всички деца да участват в Дванадесетото издание на Националния конкурс за коледна картичка, под наслов „Весела Коледа за всички“.

По традиция, всички картички участващи в конкурса ще бъдат предоставени в навечерието на Бъдни вечер и Рождество Христово на социалния патронаж в градовете  – Сливен, Котел, Нова Загора, Твърдица и в домовете за стари хора от Сливен и Нова Загора из цялата страна.

Малки приятели от цялата страна,

Хиляди възрастни, самотни и болни хора очакват Вашите поздравления, които ще ги зарадват и стоплят през светлите новогодишни празници. Участвайте и нарисувайте своята най-красива коледна картичка!

През 2016 година участниците в конкурса, ще бъдат селекционирани в шест възрастови групи:

  • Деца до 7-годишна възраст
  • Ученици 1 до 2 клас
  • Ученици 3 до 4 клас
  • Ученици 5-6 клас
  • Ученици 7-8 клас
  • Ученици от 9 до 12 клас

Във всяка от които ще бъдат раздадени отличия – награди и грамоти за първо, второ и трето място и поощрителни награди.

До участие в конкурса ще бъдат допуснати всички желаещи, които предоставят или изпратят творбите си най-късно до 16 декември 2016 г., на адрес:

гр. Сливем 8800, зала „Сирак Скитник“, бул. „Цар Симеон“ № 2

Тел.: 044/622083; 044/625342; 0892 218 198

Задължително условие за участие в конкурса е четливото изписване (На отделен лист приложен вътре в картичката) трите имена, възраст, училище, град, държава и телефон за връзка. При желание от негова страна може да бъде добавена и друга допълнителна информация.

В регламента на конкурса няма ограничения в техниката използвана при изработването на картичките и броя на изработените картички.

Списъкът на наградените ще бъде публикуван в сайта на Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен: www.art-gallery.sliven.net

На 18 ДЕКЕМВРИ 2016 г.

Церемонията по награждаването на отличените творби ще се проведе в гр. Сливем 8800, зала „Сирак Скитник“, бул. „Цар Симеон“ № 2, I етаж, на 21 декември 2016 г., от 11.00 ч., в присъствието на официални представители на организаторите на Конкурса: Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен, Сливенска Митрополия, фирма „Сименс“ и вестник „Сливенско дело“.

Comments are closed.