Национален конкурс за есе на тема “Моето мечтано училище”

Сдружение “Мечти и отбори България” обявява началото на национален конкурс за есе на тема “Моето мечтано училище”. Може да опишете мечтаното училище, което посещавате или това на Вашите мечти.

Начало на конкурса – 26.01.2016 г.

Краен срок – 29.02.2016 г. до 17 часа.

Възрастова граница за участие в конкурса – от 7 до 20 години.

Есетата ще се приемат по електронна поща до mobulgaria@gmail.com или по пощата на адрес: гр. Габрово, ул. Обзор 2 /желателно е писмата да са изпратени препоръчани до сдружението/.

Задължително е да посочите три имена, възраст, електронен и пощенски адрес и телефонен номер.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ЕСЕТО:

– дължина минимум 250 думи, а за максимум няма ограничение

– да бъде написано на български език

НАСОКИ:

– Ако пишете за училището, което посещавате, моля опишете подробно какво Ви харесва най-много там, какво Ви вдъхновява да учите, каква е училищната среда, учителите, как са организирани часовете и свободното време и всичко друго, което смятате за важно да споделите.

– Когато описвате мечтаното училище, моля опишете по какво то ще се различава от това, което посещавате сега. Какво ще Ви вдъхновява да учите там? Как ще бъдат организирани ученето и свободното време? Каква ще е средата и къде ще се намира училището? Дайте крила на въображението си!

НАГРАДИ:

Първа награда – 100 лева

Втора награда – 50 лева

Трета награда – поощрителна

Есетата ще бъдат оценявани от жури в състав от филолози, философи и обучители.

Най-добрите есета ще бъдат публикувани на сайта на сдружението и в социални мрежи и интернет сайтове, така че се пригответе да станете известни!

 

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Administrator

Comments are closed.