Международния фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин”

През 2018 — 2019 г. предстои провеждането на осмото поред издание на Международния фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин”. Фестивалът за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“ се осъществява с подкрепата на Община Варна, ДАБЧ, БНР, БД)К, вестник „България сега” (Чикаго), Италиански културен институт.

Провежда се в две конкурсни програми — национална и международна. Право на участие имат деца и младежи на възраст до 20 години, като могат да участват индивидуално или в група, в които могат да представят своите разработки, кино, анимация, радио, интернет медии, фотография, като в рамките на фестивала се провежда и песенен конкурс „Киното — моя любов моя песен“.

Осмото издание на фестивала е предвидено да се състои от 07.06.2018 г. до 11.06.2018 г. в гр. Варна. Организаторите са предвидили възможност за виртуално обучение при разработването на сценарий за филм и за запознаване с изразните средства на КИНОИЗКУСТВОТО, както и изказват готовност за оказване подкрепа при заснемане и монтаж на филм. Етапите на фестивалния процес започват със заявка за участие на идея за филм, подадена чрез попълване на електронен формуляр, публикуван на сайта на фестивала: arlekinfest.com до 20 декември 201 8 г. и приключват с предаване на финалните версии на продуктите на 20 май 2019 г. Международно жури от доказали се в областта професионалисти ще излъчи победителите в националната и международна програма на 09.06.2019 г. и на 10.06.2019 г.

Повече информация за фестивала може да се намери на сайта : http://arlekinfest.com/

Comments are closed.