Конкурс „Дон Кихот или силата на Утопията: изграждайки бъдещето“

Конкурсът е посветен на 400-годишнината от смъртта на Мигел де Сервантес. Инициативата е подкрепена от Института Сервантес, Испания.

Присъждат се награди в пет категории в областта на изящните и приложните изкуства и информационните технологии: свободна рисунка (до 6-годишна възраст), плакат (7-12 години), стенопис (12-16 години), фотожурналистика (над 16-годишна възраст и учители), социални мрежи и др. Във всяка от категориите работите следва да бъдат създадени във връзка с подбрана от организаторите фраза от романа „Дон Кихот“. Учредена е и голяма награда – Международна училищна награда за образование „Малада“, на името на пакистанската ученичка Малада Юсафзай, Нобелов лауреат за мир за 2014 г.

Работите могат да бъдат представени на всеки един от шестте официални езика на ООН и изпратени по пощата или на електронен адрес: pazycooperacion@hotmail.com, не по-късно от 4 юли 2016 г.

Работите ще бъдат оценявани в Кралство Испания, от жури, съставено от посланици на чужди държави и изтъкнати испански общественици и културни дейци. Резултатите ще бъдат обявени на 24 октомври 2016 г.

Информация за конкурса е качена във Facebook (Smile, Please, by Peace&Cooperation Foundation) и Twitter (hashtag #smilepleasePyC).

Administrator

Comments are closed.