Коледни предизвикателства честват 60-я юбилей на Пета езикова гимназия – Варна

Най-дългата коледна картичка и най-дългото новогодишно

ученическо хоро са само част от празничните инициативи на гимназията

През 2016 година ГПЧЕ “Йоан Екзарх“ навършва 60 години от създаването си. Гимназията посвещава на празника 60 предизвикателства, инициирани и организирани със съвместните усилия на ученици и ръководство на училището. Преди Коледа наред с благотворителната дейност, за която се заделят средствата от Благотворителния коледен концерт и съпътстващи го мероприятия, на 22.12.2015 г. гимназистите организират и Вкусен коледен базар. Лакомства, приготвени от самите тях,  и много предколедно настроение бележат станалия вече традиция базар, набиращ средства за благоустройствени дейности в училището, както и за дарителски акции.

Поредното предизвикателство е създаването на най-дългата коледна картичка, изработена от ученици в града – с дължина от 89 метра и общо 399 броя картички.

googlephotos

Завладени от коледния дух, учениците и учителите пожелаха успешна и ползотворна 2016г. на своите връстници, на бившите учители и ученици от Пета езикова гимназията, на гражданите на Варна с най-дългото новогодишно ученическо хоро на 23.12.2015 г.


googlephotos

Comments are closed.