9 МАЙ – ДЕНЯТ НА ЕВРОПА!

9 май e празник на Европа и на нейните граждани!

Този ден, останал в историята  с незабравими държавнически решения, с много креативност и надежда за бъдещето, е ден с много послания и поводи за размисъл.

На този ден преди 75 години е приключила една от най-кръвопролитните войни в историята на човечеството, а 5 години по-късно е направена и първата стъпка към постигането на трайния мир – чрез създаването на Европейския съюз.

Днес, след 70 години, Европейският съюз вече включва 27 държави, сред които и България, с 500 млн. жители, които изповядват общите ценности – мир и солидарност.

Нека в празничния ден да си спомним за идеите на Обединена Европа и голямото европейско семейство, да отбележим нашата принадлежност и солидарност. Да си пожелаем спокойно бъдеще в една силна и просперираща Европа, където всеки гражданин се чувства защитен като в свой дом, живее добре и отстоява моралните ценности, върху които се гради мира.

 Честит празник!

За честването на този ден ученици от гимназията подготвиха редица материали, които предлагаме на Вашето внимание. Можете да ги намерите в секцията Майски празници 2020 в сайта на училището.

Comments are closed.